Vacunació infantil


Descripció del servei

AFFIDEA ÉS CENTRE DE VACUNACIÓ INFANTIL DE LA COMUNITAT DE MADRIDAffidea és centre de vacunació des de 2011. Al setembre de 2011 el Servei de Salut Pública de l'Àrea 9 va emetre informe favorable per a autoritzar el subministrament de vacunes per a vacunació infantil a Affidea, autoritzant el Servei de Prevenció de la Malaltia del Servei Madrileny de Salut l'administració de vacunes a nens, igual que els centres de salut de la Comunitat de Madrid.

A partir del dia 1 de Gener de 2015 el calendari de vacunació infantil de la Comunitat de Madrid es va ajustar per a adaptar-se al calendari vacunal comú establert per a totes les Comunitats Autònomes. A més a partir de desembre de 2015 es comença a vacunar enfront de la varicel·la, als nens de 15 mesos 2*, que rebran una segona dosi als 4 anys, incloent, de nou, en el calendari de vacunació infantil la vacunació de varicel·la.

Madrid avança l'aplicació d'aquesta mesura per a començar a vacunar als nens que no van rebre la dosi durant els únics dos anys en què no es va subministrar a la regió. A més de modificar el calendari de vacunació infantil per a millorar la prevenció dels menors, la Conselleria de Sanitat realitza, a partir de 2016 una campanya de captació per a vacunar amb la primera dosi, als nascuts des d'Octubre 2012 a Agost 2014.

Qualsevol persona que vulgui vacunar-se de vacunes no incloses dins del calendari vacunal (Rotateq o Meningococ B, etc.) poden comprar en qualsevol farmàcia la vacuna i portar-la al centre per a ser administrada per professionals.

Centres amb aquest servei