Ressonància Magnètica Oberta


Ressonància magnètica oberta


En la ressonància oberta es col·loca al pacient entre dos plats, que concentren el camp magnètic mitjançant l'ús d'imants. En l'actualitat, les màquines de ressonància magnètica oberta permeten avaluar articulacions de les extremitats, zones perifèriques, tota la columna i l'àrea cerebral.

És un procediment també aconsellable, per al diagnòstic de tractaments en cas de pacients que siguin nens, que pateixin obesitat o fins i tot claustrofòbia. 

En el centre de Affidea Medicentro Boadilla disposem de ressonància magnètica oberta (Aperto Lucent de 0,4 T Hitachi). Es realitzen tot tipus de ressonàncies múscul-esquelètiques sense contrast, inclòs crani cribratge, CAIS i sins paranasals sense contrast.

Dins dels beneficis de la ressonància oberta està:

  • Capacitat de tractar a pacients claustrofòbics. En tenir els laterals oberts i una major amplària els pacients amb dificultat per a ficar-se en espais estrets no es veuen afectats. 

  • Major comoditat per a estudis en nens, podent estar acompanyats pels seus tutors. 

  • Espai major per a poder tractar a pacients que presentin dificultat pel seu volum. En tenir major diàmetre com s'ha esmentat abans, els pacients amb obesitat fins a 150 quilos, poden realitzar-se l'estudi, sempre que la morfologia ho permeti. 

  • No radiació, no efectes adversos. En usar ones electromagnètiques no s'irradia al pacient pel que no sofreix cap risc.  

  • Resultats en un termini de 3-5 dies