Reconeixement mèdic esportiu


Descripció del servei

Si ets una persona que realitza o practica alguna disciplina esportiva, de manera professional o participes en algun torneig, competència, etc., has d'avalar la teva condició física.

Sabem bé que l'esport és sinònim de salut. No obstant això, a vegades existeixen unes certes condicions subjacents que poden -o podrien- impedir-nos realitzar aquesta activitat. Ja es tracti d'alguna lesió en articulacions, fins a problemes cardíacs, per exemple. Tot aquest tipus de malalties o problemes mèdics podrien derivar fins i tot en la mort. I és aquí on un Reconeixement Mèdic Esportiu és tan important.PER A QUÈ REALITZAR UN RECONEIXEMENT MÈDIC ESPORTIU?


És cert que podrà semblar exagerat o fins i tot infaust parlar d'una possible mort sobtada d'un esportista. Però pot ocórrer i ha ocorregut. Un dels objectius principals de realitzar un Reconeixement Mèdic Esportiu és precisament evitar aquest tipus de situacions. Però també serveix per a descobrir si existeix alguna altra patologia o malaltia que pogués agreujar-se en practicar aquest esport.

És veritat que les característiques particulars de l'esportista, conjuminat amb el tipus d'activitat física, el faran més procliu a patir unes certes lesions o afeccions. És saludable exercitar-se, però també és cert que tot esport requereix d'unes certes qualitats o habilitats. Hi ha determinades exigències físiques que ocasionen potencials lesions o desgastos específics. Tal vegada l'esportista no el nota o no ho faci notar, però serà revelat mitjançant un Reconeixement Mèdic Esportiu.


QUÈ REVELA EL RECONEIXEMENT MÈDIC ESPORTIU?


Mitjançant el Reconeixement Mèdic Esportiu, el metge que el realitzi avalarà si la persona posseeix les característiques o idoneïtat per a practicar un cert esport. No es tracta d'evitar que ho practiqui, sinó més aviat de prevenir possibles danys o lesions ocasionats per realitzar-ho. A més, revelarà la forma en què l'esportista ha estat practicant, si s'ha estat sobre exigint o si ja existeix algun mal determinat.

La pràctica de l'esport, sobretot del professional, requereix d'enorme disciplina i lliurament. Però també de dur a terme una nutrició idònia, tenir bones bases psicològiques, biomecàniques i fisiològiques. I part de la preparació a dur a terme per a donar el millor de si en una competició, part d'un Reconeixement Mèdic Esportiu.


BENEFICIS DEL RECONEIXEMENT MÈDIC ESPORTIU


D'altra banda, el Reconeixement Mèdic Esportiu no sols s'encarrega de revelar possibles problemes físics. També és d'enorme utilitat per als qui s'inicien en la pràctica d'un esport, perquè serveix per a prevenir possibles danys o lesions. I en el cas dels esportistes professionals -però també en els aficionats- així mateix té gran valor. Això és, que els ajuda a optimitzar el seu rendiment esportiu, una cosa molt valorada en competències.

Com vulgui que sigui, el Reconeixement Mèdic Esportiu és una valuosa eina tant per a l'esportista com per al club o institució involucrada. Encara que també dona major certesa i tranquil·litat mental en conèixer l'exacte estat de salut de l'individu. Sap llavors quin tipus de millores ha de fer, quina alimentació adequada portar. Fins i tot quin tipus de pràctiques ha d'evitar o pot realitzar sense problema.

L'esport és vital per al desenvolupament personal, emocional i físic, a més d'adquirir i/o mantenir habilitats motrius i socials. Quan es practica esport hem de prestar gran importància a la salut, i és per això que hem de fer un Reconeixement Mèdic Esportiu per a tenir la seguretat que està en condicions idònies per a la pràctica de qualsevol tipus d'esport.

Centres amb aquest servei