Detecció de migranya


Descripció del servei

Pateixes de dolors constants de cap i no saps què ho provoca? Descobreix-ho amb aquesta prova.


PER QUÈ DONA LA MIGRANYA?


Si la resposta és afirmativa és possible que pateixis una migranya d'origen alimentària per dèficit d'enzim DAO (DiAminoOxidasa).

Cada dia consumim una sèrie d'aliments, com el formatge, els embotits, les maduixes, la pinya, el plàtan, el peix, el marisc, la xocolata, l'albergínia, els tomàquets, els espinacs, el vi, el cava... que contenen una molècula anomenada histamina. L'intestí és l'encarregat de metabolizar i eliminar la histamina amb l'ajuda de l'enzim DAO.

Quan hi ha un dèficit de l'activitat de l'enzim DAO, la histamina excedent no s'elimina i s'acumula en la sang podent provocar migranyes, i altres símptomes com a dermatitis atòpica, taquicàrdies, nàusees, diarrees, restrenyiment, sobrepès, contractures o cansament.

L'activitat de l'enzim DAO pot estar reduïda per factors genètics, per la utilització d'inhibidors (l'alcohol i molts fàrmacs) o per situacions patològiques (per exemple, postoperatori intestinal, etc.)


EN QUÈ CONSISTEIX EL TEST DAO PER A LA DETECCIÓ DE LES MIGRANYES?


És una anàlisi de sang, amb la qual pot identificar-se si un cas de migranya té origen alimentari.

Per a això, es determina el nivell de l'enzim DAO, produïda pel nostre cos i encarregada de metabolizar en l'intestí una molècula denominada histamina, present en alguns aliments.

Centres amb aquest servei