Grup Manchón s'associa amb la xarxa de Centres Europeus Affidea


10/10/2019

Grup Manchón, una xarxa de centres sanitaris especialitzats en serveis avançats de diagnòstic per la imatge de Catalunya, s'ha unit avui al Grup Affidea, el major proveïdor europeu de serveis de diagnòstic per la imatge, atenció ambulatòria i tractament del càncer.

Grup Manchón compta amb una dilatada trajectòria de més de 85 anys d'experiència en radiologia a Espanya. El llegat de Manchón es remunta a 1934 quan el pioner radiòleg de Barcelona, del Dr. Fernando Manchón Azcona, va obrir la primera consulta de radiologia a la ciutat. La tradició va continuar a través de les següents generacions, amb l'obertura en 1982 del primer centre de diagnòstic Dr. Manchón. Amb l'objectiu  de continuar oferint excel·lència en radiologia, en la dècada dels 90 va adquirir la companyia la tercera generació, representada per la Dra. Pilar Manchón i Antonio Manchón.

Actualment Grup Manchón disposa de nou centres de diagnòstic per la imatge: tres a Barcelona, un a Sant Cugat i cinc altres centres satèl·lit a la província de Barcelona. La companyia ofereix una àmplia gamma d'exàmens d'imatge avançats, concretament ressonància magnètica i mamografia amb tomosíntesi, Escàner, densitometria òssia i radiologia convencional. També disposa d'un equip de 20 subespecialistas en diferents àrees de diagnòstic per imatge i realitza més de 125.000 estudis anuals.

Tant la Dra. Pilar Manchón com el Sr. Antonio Manchón continuaran liderant la companyia, oferint a Affidea el seu coneixement del mercat alhora que es beneficiaran dels recursos i coneixement científic de la xarxa de centres Affidea que actualment es troba present en 16 països en tota Europa. 

Fruit d'aquesta associació, la nova xarxa comptarà a Espanya amb un total de 44 centres, arribant a atendre més de 550.000 pacients a l'any, gràcies a un equip de 550 professionals dels quals 100 formen part del Grup Manchón.

Giuseppe Recchi, CEO de Affidea, va dir sobre l'última inversió de Affidea a Espanya: «He trobat en Pilar i Antonio Manchón els millors socis per a Affidea per a accelerar encara més el nostre creixement a Espanya. La seva reputació mèdica, alineada amb la seva cartera de serveis, aporta fortes sinergies amb els alts estàndards de qualitat de Affidea i estic encantat de donar-los la benvinguda a ells i a tot el seu equip a la nostra família europea. Sumant Grup Manchón, en aquests moments Affidea compta amb 269 centres en tota Europa, dels quals 30 s'han incorporat enguany. Continuem avançant amb moltes ganes de créixer, tenint present la nostra estratègia de consolidar la posició de Affidea en aquells mercats europeus amb potencial per a continuar creixent”.

Thodoris Kravvas, Country Manager Affidea España, va agregar: “Aquesta associació és una incursió important en el panorama sanitari espanyol, que ens permet enfortir la nostra posició a Espanya com a proveïdor líder en diagnòstic avançat per imatge. És una associació ideal per a nosaltres ja que ens permet combinar la tecnologia mèdica avançada i el coneixement internacionalment reconegut en diagnòstic per la imatge amb un proveïdor de serveis mèdics amb alts estàndards de qualitat. Estem encantats d'iniciar aquesta nova etapa al costat de l'equip de Manchón: les sinergies entre els nostres coneixements operatius i tecnològics, ens permetran sens dubte oferir un excel·lent servei a tots els especialistes que ens refereixen els seus pacients i a aquelles persones que dipositen la seva confiança en nosaltres. A mesura que avancem junts, la nostra prioritat serà continuar brindant atenció mèdica d'alta qualitat, col·locant les necessitats dels nostres pacients i metges en el centre de tota la nostra activitat”.

“L'associació amb Affidea ens permetrà afrontar amb major solidesa els diversos projectes que tenim en cartera”, afirma sobre aquest tema la Dra. Pilar Manchón, al que Antonio Manchón complementa indicant que consideren que “aquest pas és la millor manera de donar continuïtat al projecte que van fundar els nostres avis, el nostre pare i nosaltres, la tercera generació, juntament amb el nostre equip. Hem aconseguit consolidar-nos com un grup en constant creixement, bolcats a poder oferir tecnologia punta, coneixement i l'atenció personalitzada que ens distingeix”.

Auren Corporate ha estat l'assessor de Affidea durant el procés, KPMG els assessors financers i fiscals en la due diligence, mentre que Mavens va actuar com a assessor legal. Ineo Corporate i LEIVA han actuat com a assessors financers i legals de Grup Manchón.

Sobre el Grup Affidea

Affidea (www.affidea.com) és el proveïdor europeu líder de serveis de diagnòstic per imatge, atenció ambulatòria i tractament del càncer. Actualment opera en 269 centres en 16 països d'Europa,  empra més de 9.100 professionals i realitza més de 14 milions d'estudis clínics a l'any.

Affidea és l'únic proveïdor de salut que forma part de la Imaging Board of IMB Watson i també de Microsoft Cloud. A causa del seu historial de seguretat del pacient, Affidea és el proveïdor d'imatges de diagnòstic més premiat a Europa per la European Society of Radiology: més del 50% de tots els centres premiats en el Eurosafe Wall of Stars són propietat de Affidea. La companyia és propietat de la família Bertarelli sota l'assessorament empresarial de Fita Capital.

Sobre Grup Manchón:

Grup Manchón és una xarxa de centres especialitzats en serveis avançats de diagnòstic per la imatge a Catalunya. La companyia ofereix una àmplia gamma d'exàmens d'imatge avançats, concretament ressonància magnètica i mamografia amb tomosíntesi, Escàner, densitometria òssia i radiologia convencional. La xarxa de centres Manchón ha anat creixent en els últims anys i actualment disposa de 3 centres propis a Barcelona (Avinguda Tibidabo, Balmes i Meridiana) i un altre a Sant Cugat. Disposa també de centre satèl·lits a la ciutat Comtal (Urgell, Paris), en Hostafranchs, Sabadell i Manresa.

Dirigeixen el Grup la Dra. Pilar Manchón i Antonio Manchón, tercera generació de la família Manchón, i garants dels més de 80 anys d'experiència del grup a Espanya