GBL realitza la seva primera gran inversió en el sector sanitari amb l'adquisició de Affidea, líder europeu en diagnòstic mèdic


20/04/2022

la Haia, Països Baixos, 20 d'abril de 2022.-. Groupe Bruxelles Lambert (GBL) ha signat acords definitius per a adquirir una participació majoritària en Affidea, líder europeu en serveis de diagnòstic mèdic a B-FLEXION.  GBL invertirà fins a 1.000 milions d'euros en capital per a aquesta operació. L'accionista majoritari de Affidea, B-FLEXION, vendrà tota la seva participació i la direcció reinvertirà al costat de GBL. Aquesta inversió en un sector defensiu ofereix a GBL resiliència, així com diversificació de la seva cartera.

Fundada en 1991, Affidea és l'empresa líder en diagnòstic per imatge a Europa, amb més de 300 centres en funcionament en 15 països. Affidea ha ampliat la seva oferta a tota la cadena de valor, proporcionant una oferta integrada en diagnòstics avançats, serveis ambulatoris i d'atenció del càncer amb una qualitat i un valor d'atenció excepcionals.

Proporcionar diagnòstics precisos és primordial per a brindar un tractament adequat. GBL farà costat a Affidea en el desenvolupament de serveis mèdics d'alta qualitat en interès de totes les seves parts: pacients, metges i reguladors. Juntament amb la direcció, GBL planeja enfortir encara més el lideratge de Affidea en els seus mercats principals i accelerar les fusions i adquisicions en nous mercats atractius i fragmentats d'Europa.

Aquesta operació marca la primera inversió privada important de GBL en el sector de la salut. GBL ha expressat el seu fort interès en aquest sector, donada la seva resiliència als cicles econòmics i les seves tendències de creixement subjacents a llarg termini. L'adquisició també correspon a l'ambició de GBL d'augmentar la proporció d'actius privats dins de la seva cartera. L'objectiu del grup a llarg termini és que els actius privats i alternatius representin aproximadament el 40% de la seva cartera. Representaven el 25% de la cartera a la fi de 2021.

Ian Gallienne, CEO de GBL, va declarar: “Després de les recents inversions en Webhelp, Canyon i Voodoo, Affidea és una continuació de l'estratègia de GBL per a augmentar la seva exposició a empreses privades de propietat majoritària que operen en mercats en creixement i recolzades per atractives tendències seculars. Juntament amb la direcció de Affidea, esperem contribuir a l'èxit de l'empresa”.

Michal Chalaczkiewicz, soci d'inversions de GBL, va agregar: “Affidea ofereix a GBL exposició a sectors verticals i geogràfics molt atractius en l'àmbit de la salut. Estem encantats de convertir-nos en el custodi del negoci en la seva pròxima etapa de desenvolupament. En col·laboració amb la direcció, ens esforçarem per accelerar el creixement orgànic, les fusions i adquisicions i els programes de salut digital”.

Giuseppe Recchi, CEO de Affidea, va comentar: “Estic agraït a B-FLEXION per la seva inversió i suport a la companyia des del començament de la seva propietat en 2014 i des del meu nomenament com CEO en 2018. Hem construït una organització de renom mundial, duplicant gairebé la grandària del negoci en els últims 4 anys i aplanant el camí per a noves vies de creixement. Em complau tenir a GBL com a soci, donat el seu profund coneixement del nostre negoci i horitzó d'inversió a llarg termini”.

Stefan Meister, vicepresident de B-FLEXION, va afegir: “Ha estat un privilegi treballar amb Giuseppe i tot l'equip de Affidea i estem orgullosos d'haver contribuït a l'increïble èxit de la companyia durant gairebé deu anys de propietat. L'equip de GBL ens ha impressionat per la seva capacitat de suport a empreses d'alta qualitat. Estem encantats de fer la transició de Affidea a GBL per a la pròxima fase de creixement de l'empresa”.

GBL ha estat assessorat per Citi, Bain & Company, EY i Kirkland & Ellis.

S'espera que la transacció es completi en el tercer trimestre de 2022.

Sobre Affidea

Affidea és el proveïdor líder a Europa de serveis avançats de diagnòstic per imatge, ambulatoris i oncològics. Fundada en 1991, l'empresa opera en 320 centres en 15 països i brinda serveis mèdics de qualitat a més de 10 milions de pacients cada any. Affidea compta amb una llarga trajectòria i ha adquirit i integrat amb èxit més de 90 centres en els últims tres anys. Gràcies a la seva trajectòria en matèria de seguretat del pacient, l'empresa s'ha convertit en el proveïdor de serveis de diagnòstic per imatge més premiat d'Europa per la Societat Europea de Radiologia: més del 50% dels centres premiats en el Eurosafe Wall of Stars pertanyen a Affidea.

Sobre B-FLEXION

B-FLEXION és una signatura d'inversió empresarial privada que s'associa amb un capital sofisticat per a aconseguir l'objectiu comú de crear un valor excepcional durant diverses generacions, mentre contribueix positivament a la societat. Presidida per Ernesto Bertarelli i amb oficines a Europa i els Estats Units, B-FLEXION funda, adquireix i desenvolupa societats en gestió d'actius, principalment en els sectors de private equity, venture capital, infraestructures, tecnologia, propietat immobiliària, hedge funds, crèdit públic i privat i deute públic. A més d'aquestes associacions, B-FLEXION també realitza inversions directes en empreses operatives actives en indústries transformadores, amb un enfocament en la salut, el planeta i la tecnologia.

Sobre Groupe Bruxelles Lambert

Groupe Bruxelles Lambert (GBL) és un hòlding d'inversió consolidat, que cotitza en borsa des de fa més de seixanta anys, un valor net d'actius de 22.500 milions d'euros i una capitalització borsària de 15.300 milions d'euros a la fi de desembre de 2021. GBL és un inversor líder a Europa, centrat en la creació de valor a llarg termini i amb una base accionarial familiar estable i consolidada. Com a empresa i inversor responsable, GBL considera que els factors ESG estan inextricablement vinculats a la creació de valor.

GBL s'esforça per mantenir una cartera diversificada d'alta qualitat d'actius cotitzats i privats, així com inversions alternatives (a través de Sienna Investment Managers, la plataforma alternativa d'inversió del grup) composta per empreses internacionals, líders en els seus respectius sectors, amb les quals pot contribuir a la creació de valor en la seva qualitat d'inversor professional, actiu i solidari.

GBL se centra en generar un creixement significatiu proporcionant una atractiva rendibilitat als seus accionistes, mitjançant una combinació de creixement del seu valor net d'actius, un dividend sostenible i recompres d'accions.

GBL cotitza en Euronext Brussel·les (Ticker: GBLB BB; codi ISIN: BE0003797140) i forma part de l'índex BEL20.

Sobre Affidea a Espanya

Affidea, implantada a Espanya des de 2017, compta amb centres a Catalunya, Madrid, Múrcia, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa i Astúries, i 730 professionals, atenent en total a més de 390.000 pacients cada any. Més informació en www.affidea.es

Contacte amb mitjans: Elena Ayuso – 656 321 906 – elena.ayuso@affidea.com