40 aniversari de Affidea Grup Manchón, pioners en la innovació de radiodiagnòstic


17/10/2022

Creada en 1982, Affidea Grup Manchón ofereix una àmplia gamma de diagnòstics per imatge avançats en cinc centres de Barcelona

Pioners en l'aplicació de noves tècniques, Affidea Grup Manchón segueix liderat per la tercera generació de la família fundadora, garant de la dilatada trajectòria que els precedeix

“Tenim l'ambició d'enfortir encara més el nostre equip clínic i desenvolupar noves subespecialidades en radiologia que puguin convertir-se en referència en un futur pròxim, com ho som actualment en l'àrea de mama”, declara Theo Kravvas, CEO de Affidea España

Madrid, 17 d'octubre de 2022-. El passat 5 d'octubre Affidea Grup Manchón, xarxa de centres de diagnòstic per imatge a Barcelona, ha celebrat el seu 40 aniversari en un esdeveniment professional que ha volgut retre homenatge a la trajectòria consolidada de la companyia, referència del diagnòstic per imatge a la Ciutat Comtal, i que ha comptat amb la sessió científica «De la tradició a la innovació», en la qual diversos metges de la companyia van abordar temes de diferents especialitats, presentant les últimes innovacions.

Affidea Grup Manchón compta amb una dilatada trajectòria i experiència en radiologia a Espanya. El llegat de Manchón es remunta a 1934, quan el doctor Fernando Manchón Azcona, pioner radiòleg a Barcelona, va obrir la primera consulta de radiologia a la ciutat. La tradició va continuar a través de les següents generacions, amb l'obertura en 1982 del primer centre de diagnòstic Dr. Manchón. 

Amb l'objectiu de continuar oferint excel·lència en radiologia, en la dècada dels 90 la tercera generació de la família, representada per la doctora Pilar Manchón i el seu germà Antonio Manchón, es va fer càrrec de la companyia. Finalment, en 2019 Grup Manchón va ser adquirit pel Grup Affidea, el major proveïdor europeu de serveis de diagnòstic per la imatge, atenció ambulatòria i tractament del càncer.

Affidea Grup Manchón, amb la doctora Pilar Manchón com a Regional Medical Director, ofereix una àmplia gamma de diagnòstics per imatge avançats, concretament ressonància magnètica i mamografia amb tomosíntesi, escàner, densitometria òssia i radiologia convencional. També disposa d'un equip de 20 subespecialistas en diferents àrees de diagnòstic per imatge i realitza més de 125.000 estudis anuals.

Compta amb cinc centres: tres a Barcelona (Avinguda Tibidabo, Balmes i Meridiana), a més dels situats a Sant Cugat i Hospitalet. 

Theo Kravvas, CEO de Affidea España, declara que «estem molt contents de ser presents en aquesta important fita de Grup Manchón com a socis. L'associació entre l'històric Grup Manchón i Affidea va ser una decisió estratègica per a nosaltres, perquè ens va donar l'oportunitat de donar suport al creixement del grup cap al futur. El nostre compromís en el desenvolupament va ser recolzat amb importants inversions en tecnologia mèdica, que inclouen ressonància magnètica, equips de mamografia avançats, ultrasons, entre altres”.

Kravvas es refereix al futur assenyalant que “els pròxims passos són el desenvolupament complet de les eines digitals que oferiran als nostres pacients una nova experiència i també ajudaran els nostres socis clínics a tenir accés a tota la informació clínica que necessiten. Al mateix temps, tenim l'ambició d'enfortir encara més el nostre equip clínic i desenvolupar noves subespecialidades en radiologia que puguin convertir-se en referència en un futur pròxim, com ho som actualment en l'àrea de mama. Afrontem aquest il·lusionant futur per a aconseguir el creixement junts combinant les fortaleses de Grup Manchón i Affidea”.

Per part seva, la doctora Pilar Manchón, Regional Medical Director de Affidea Grup Manchón i experta en diagnòstic de càncer de mama, declara que “la nostra història està molt vinculada a la història de la radiologia i a aquesta innovació constant amb l'aparició en els anys 70 del TAC, en els 80 de l'ecografia i més tard en els 90 de la ressonància. En els anys 90 ens incorporem el meu germà Antonio i jo. Tots dos hem seguit amb la tradició de la cura personalitzada al pacient i hem estat pioners en totes les tecnologies més noves que s'han anat presentat. En 2019 comencem una nova era acompanyats d'una gran companyia, Affidea”. 

La doctora Manchón afegeix que “aquesta aliança ens garanteix continuar atenent els pacients i continuar sent líders en el diagnòstic per imatge en un entorn globalitzat aportant els nostres valors de tradició i d'innovació, valors que portem en l'ADN tots els que hem estat vinculats a aquest projecte. No podem estar més satisfets d'aquesta celebració que ens ha permès agrair a tots els que d'alguna manera o una altra han confiat en els nostres diagnòstics al llarg dels anys”.

Aquest esdeveniment se suma al dut a terme el diumenge 2 d'octubre amb tots els treballadors de Affidea Grup Manchón, sent aquests els primers a ser els homenatjats pel seu aniversari. 

Affidea Espanya compta amb 40 centres en tot el país, prestant serveis de diagnòstic avançat i serveis mèdics ambulatoris, la qual cosa li situa com un dels proveïdors sanitaris preferits pels pacients, les empreses, així com per la sanitat pública i privada. A nivell nacional, Affidea compta ja amb més de 1.100 professionals que presten serveis en les seves instal·lacions.

A nivell europeu, Affidea és el major proveïdor continental de serveis avançats de diagnòstic per imatge, ambulatoris i de tractament del càncer. Aconsegueix els 328 centres, després d'un ambiciós pla d'expansió que li ha permès incorporar a la seva xarxa 111 centres en els últims 5 anys, duplicant pràcticament la grandària del Grup.

Més informació:

Affidea Espanya (www.affidea.es)  és un proveïdor mèdic líder en diagnòstic per imatge i medicina nuclear, asi com a especialitats mèdiques ambulatòries, amb 40 centres en tot el país. Affidea Espanya realitza més de 900.000 exploracions de diagnòstic per imatge cada any, oferint un servei mèdic d'excel·lència a l'avantguarda en l'atenció al pacient. La companyia treballa amb més de 1.100 professionals. Affidea España és reconeguda pel seu enfocament en la seguretat del pacient, tenint tots els seus centres acreditats d'excel·lència en medicina nuclear per la Unió Europea d'Especialitats Mèdica (UEMS) i el Consell Europeu de Medicina Nuclear (EBNM). 

Contacte amb mitjans: Elena Ayuso – 656 321 906 – elena.ayuso@affidea.comÉS_prensa@affidea.com 

La doctora Pilar Manchón, experta en diagnòstic de càncer de mama, està disponible per a entrevistes o per a facilitar informació complementària