DESCRIPCIÓ

És una tècnica de diagnòstic mèdic no invasiva i que no utilitza raigs X, sinó camps magnètics i ones de ràdio. Per això, és innòcua i no té cap efecte secundari. És indolora i permet visualitzar de manera clara els teixits i els òrgans interns de la zona anatòmica que es vol estudiar.

Representa un mètode de diagnòstic per la imatge de primera elecció en moltes àrees, ja que gràcies a la seva versatilitat i capacitat de contrast, proporciona imatges en dos o tres dimensions molt més detallades que en altres tipus de proves d’imatge.

Aquest procediment permet detectar lesions incipients i efectuar diagnòstics diferencials, fet que pot traduir-se en majors taxes de curació.

PREPARACIÓ PER A LA PROVA
  • No es necessiten exàmens preparatoris, tot i que a vegades es demana al pacient que estigui en dejú des de 4 a 6 hores abans de la prova si es creu que pot ser necessari posar contrast intravenós. El contrast és de gadolini.
  • En el moment de l’exploració, el pacient s’ha de treure tots els objectes metàl·lics (joies, cadenes, pròtesis dentals, etc.) a causa del camp magnètic. També se li pregunta si porta algun implant metàl·lic (pròtesis internes, marcapassos, etc.) i ha de firmar un consentiment informat.
  • El pacient s’ha d’estirar a una llitera i restar immòbil durant l’obtenció de les imatges, en períodes de 3 a 5 minuts. La durada total de la prova, depenent de la seva complexitat, oscil·la entre 30 i 60 minuts.
  • Durant la prova se senten sorolls, com si fossin cops, que són produïts pel funcionament normal de la màquina. El pacient pot demanar taps per a les orelles si creu que li poden resultar molestos.
  • Algunes persones experimenten cert grau de claustrofòbia que, en la majoria dels casos, desapareix durant la realització de l’examen. Si s’és propens a sentir-se així, prendre’s un tranquil·litzant suau 15 minuts abans de la prova pot ajudar.

    El metge orientarà el pacient sobre la preparació prèvia a l’exploració.

CENTRES AMB RM

Demaneu hora aquí

Sol·liciteu una visita de manera ràpida

Seleccioneu el centre més proper

I ompliu el formulari de contacte

DEMANAR HORA

El racó del pacient

Teniu algun dubte?

Preguntes més freqüents

No dubteu a consultar-nos

VEURE