Les unitats mòbils d’alta tecnologia de diagnòstic són el mètode més accessible i directe per traslladar els serveis sanitaris al medi rural.

Actualment tenim a la vostra disposició 3 unitats mòbils de diagnòstic per la imatge. El fet de ser líders nacionals en aquest àmbit atribueix al nostre servei una eficàcia i una rapidesa úniques.

L’avantatge principal d’aquesta flota d’unitats dotades amb escàner, mamògraf i ressonància magnètica és que permet cobrir l’assistència sanitària dels pacients en zones perifèriques que, d’altra manera, es veurien obligats a traslladar-se a la ciutat més propera que disposés d’aquesta tecnologia. Així mateix, també és important el suport que aquestes unitats mòbils ofereixen als hospitals públics en determinades situacions.

D’aquesta manera afavoreixen l’assistència a tota la població, acosten la més alta tecnologia mèdica a tota la geografia espanyola i garanteixen el 100% de cobertura del servei mèdic públic en cas d’obres, llista d’espera o trasllat d’equipaments.

Des dels seus inicis al 2004, la flota d’unitats mòbils ha prestat servei a més de 138.000 usuaris. I presta servei tant en zones rurals com en ciutats de diferents comunitats autònomes.

Actualment disposem de la flota següent:

Núm. Registre Sanitari: 8-11-0004

Realitza el Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama en col·laboració amb el Sacyl. El mamògraf d’última generació actual permet detectar qualsevol lesió mamària, fins i tot en les fases més inicials. És una tecnologia digital d’alta resolució especialitzada en la prevenció del càncer de mama que ofereix la màxima resolució per a una millor precisió en el diagnòstic, a més de comoditat i ergonomia per al pacient.

Núm. Registre Sanitari: 47-C257-0015

L’equip de ressonància magnètica d’alt camp de 1,5 tesles compta amb tots els elements que permeten el màxim aprofitament per a la investigació. Aquesta tecnologia permet obtenir una millor qualitat final de les imatges per als estudis de cervell, columna, abdomen i els seus òrgans (fetge, pàncrees, ronyons), conductes biliars, artèries i cor. El camp té més sensibilitat, fet que es tradueix en què les imatges es poden obtenir més ràpidament o en el mateix temps, alternativament, però són de més bona qualitat.

Núm. Registre Sanitari: 47-C257-0014

El TAC o escàner és una exploració de raigs X que obté imatges de talls axials del cos. En lloc d’obtenir una sola imatge, com passa amb la radiografia convencional, amb el tac s’aconsegueixen imatges múltiples, ja que aquest va rotant al voltant del cos. Les dades obtingudes són processades a l’ordinador i se’n obtenen les imatges completes dels òrgans que es volen explorar.