TAC dental


Descripció del servei

El Tomògraf Axial Informatitzat (TAC) dental, també conegut com a tomografia computada dental o simplement CT dental, és una eina tecnològica avançada utilitzada en odontologia per a obtenir imatges detallades de l'estructura bucal i facial.

Aquesta tecnologia revolucionària permet als dentistes i cirurgians maxil·lofacials visualitzar amb precisió els teixits durs i tous de la boca, la qual cosa els permet diagnosticar amb major exactitud una varietat de condicions, des de càries dentals fins a problemes dels sins paranasals.

A diferència de les radiografies dentals convencionals, que només proporcionen imatges bidimensionals, el TAC dental ofereix imatges tridimensionals d'alta resolució. Això significa que els professionals de la salut dental poden examinar cada estructura des de diferents angles, la qual cosa els brinda una comprensió més completa de l'anatomia bucal d'un pacient.

El procés d'escaneig amb TAC dental és ràpid i no invasiu. El pacient es col·loca en posició dins de la màquina d'escaneig, i l'equip gira al voltant del cap, capturant múltiples imatges transversals. Aquestes imatges es combinen després mitjançant programari especialitzat per a crear una representació tridimensional detallada de les dents, les genives, els ossos maxil·lars i altres estructures facials.

Els beneficis del TAC dental són nombrosos. No sols ajuda als professionals a diagnosticar problemes dentals i maxil·lofacials amb major precisió, sinó que també facilita la planificació de tractaments complexos, com la col·locació d'implants dentals o cirurgies de reconstrucció facial. A més, la seva capacitat per a identificar anomalies primerenques pot contribuir a la prevenció de malalties bucals greus.

Per tant, el TAC dental és una eina inavaluable en el camp de l'odontologia moderna, que millora significativament la capacitat dels professionals per a brindar atenció dental de qualitat i personalitzada als seus pacients.

Centres amb aquest servei