Magnetoteràpia


La magnetoteràpia és una pràctica dins de la fisioteràpia que empra camps magnètics estàtics o permanents sobre el cos. L'aplicació s'efectua mitjançant imants d'alta o baixa freqüència segons el tipus de patologia a tractar. És especialment efectiu en el tractament de quadres de dolor a conseqüència d'inflamacions, encara que pot emprar-se per a solucionar un gran nombre de malalties gràcies als seus escassos efectes secundaris.

La magnetoteràpia està molt indicada enprocesos reumàtics, artropaties degeneratives, artropaties inflamatòries, en reumatismes periarticulares, polimiàlgia reumàtica, síndromes discals, radiculitis, ciatalgias, periartritis, miositis. També està demostrada la seva eficàcia en trastornos de l'ossificació, osteoporosi, retard de consolidació de fractures i Sudeck. A més, s'utilitza en el tractament de contusions, esquinços, luxacions, contractures musculars i tendinitis, neuràlgies braquials, isquialgias, lumbàlgies, ciàtiques i migranyes.


Està contraindicat el seu ús en pacients portadors de marcapassos, embaràs, malalties víriques, micosis, hemorràgies o ferides hemorràgiques i cal prestar especial atenció en els períodes de menstruació en aplicacions abdominals.

És una terapia molt eficazy còmoda per al pacient al se rindoloray s'obtenen molt bons resultats dins de la fisioteràpia.