ATM


Què és?


L'articulació temporomandibular (ATM) és l'articulació que està formada per la part superior de la mandíbula i l'os temporal del crani la qual actua com una frontissa lliscant. Pel fet que aquestes articulacions són flexibles, la mandíbula pot moure's suaument de dalt a baix i de costat a costat amb ajuda dels músculs que controlen la seva posició i moviment. A més, permet realitzar funcions com mastegar, mossegar, parlar, respirar, etc. 


Alteracions freqüents


Les patologies que pot sofrir aquesta articulació es relacionen amb determinats factors com a traumatismes, bruxisme, mals hàbits i determinats tipus d'oclusió poden produir alguna disfunció de la ATM. Aquest tipus d'alteracions poden provocar dolor en la mandíbula, en les oïdes, al cap, en el coll i en els músculs que controlen el moviment normal de la mandíbula. 


Tractaments de fisioteràpia


El tractament de Fisioteràpia en la disfunció de l'articulació temporomandibular és fonamental per a restablir i guanyar funcionalitat articular i millorar la qualitat de vida del pacient. L'objectiu del tractament de la disfunció de la ATM en Fisioteràpia és el restabliment del funcionament normal d'aquest complex articular, de la seva morfologia i de l'equilibri del complex muscular i articular.